Гіперкар Ferrari FXX K Evoluzione дебютує в найближчий уїк-енд

Гиперкар Ferrari FXX K Evoluzione дебютирует в ближайший уик-энд

Просто гіперкар FXX K (на фото) випущений тиражем 40 штук за ціною три мільйони доларів. Версія Evo напевно виявиться не тільки більш дорогий, але і більш рідкісною.

В
ці вихідні на трасі Мюджелло пройде традиційний захід Finali Mondiali 2017. На ньому компанія Ferrari збирається показати публіці самий божевільний гіперкар з гарцующим жеребцем на емблемі: FXX K Evoluzione. Як не важко здогадатися, це купе є розвитком лімітованої трекової моделі FXX K, представленої в кінці 2014 року теж в рамках Finali Mondiali, але тільки на трасі Яс Марина в Абу-Дабі.

Гиперкар Ferrari FXX K Evoluzione дебютирует в ближайший уик-энд

В рамках Finali Mondiali пройдуть гонки на кубки Trofeo Pirelli і Coppa Shell. Крім того, в паддоку і на трасі будуть показані дорожні та гоночні Ferrari різних епох, а особливі клієнти фірми отримають можливість поводити по кільцю боліди Ferrari Формули-1 минулого сезону.

Як відомо, FXX K є третім XX-автомобілем, призначеним для особливої клієнтської програми Ferrari. Ці машини епізодично доставляють на кільцеві траси, на яких власники можуть удосконалювати свої навички під наглядом інструкторів Ferrari (Однак вимога, ніби все XX між заїздами неодмінно повинні знаходитися лише на фабриці Ferrari, — поширений міф. При бажанні власник може перевезти гіперкар куди заманеться і робити з ним, що захоче.)

Гиперкар Ferrari FXX K Evoluzione дебютирует в ближайший уик-энд

У FXX K (вгорі) замість повного антикрила стояла пара коротких крилець, доповнених величезною висувний «лопатою». У FXX K Evoluzione (внизу) антикрило вже повносилий. Ще додані «плавець» над заднім склом, нові вентиляційні прорізи на крилах, а спереду — канарды по кутах бампера. Відео випробувань Evoluzione в Монці можна подивитися, пройшовши за посиланням.

Всі колишні XX отримували Evo-версії (FXX Evoluzione і 599XX Evoluzione), не дивно, що FXX K не став винятком. Враховуючи тісну технічне спорідненість, гібридні FXX K і K Evoluzione можна назвати «LaFerrari на стероїдах». Але якщо в LaFerrari сумарна віддача силової установки становила 963 л. с., в FXX K — 1050, то в «Еволюції» ми вправі чекати надбавки приблизно ще на півсотні «конячок». Втім, навіть без форсування мотора машина обіцяє бути винятковою. Набагато цікавіше, інженери зуміють зробити FXX K Evo легше оригіналу (в моделі 599XX Evo це вдалося).