Фірма Porsche показала систему швидкісний зарядки електрокара

Фирма Porsche показала систему скоростной зарядки электрокара

В серійному вигляді високошвидкісна зарядка з’явиться в кінці 2019-го на електричному спорткар Porsche Mission E, який віщував однойменний концепт.

Д
евятого жовтня в Штутгарті відкрилася міжнародна конференція по електромобілям EVS30. А одним з важливих експонатів став прототип Cayman evolution (на базі минулого Каймана 981) з системою швидкісний зарядки Porsche Turbo Charging на 800 вольт. Проект реалізований в кооперації дочірньої фірми Porsche Engineering компанії ADS-TEC з Нюртингена, яка привезла на експозицію свою супутню новинку: вуличну зарядну станцію HPC (High Power Charging).

Фирма Porsche показала систему скоростной зарядки электрокара

Станція HPC призначена для районів, де обмежена пікове навантаження на мережу. Так як сама зарядка тут потужна, справа не обходиться без проміжного буфера (технологія PowerBooster). «Швидка зарядна колонка» надійде на ринок у 2018-м.

Швидкість зарядки тягового акумулятора на 80% за 15 хвилин компанією Porsche анонсувалася і раніше. Тепер пішли деякі подробиці. Так, потужність зарядки досягає 320 кВт. Це досить пристойний рівень, враховуючи, що батарея серійного Mission E повинна забезпечити йому пробіг більш ніж у 500 км, а значить, її місткість складе близько 100 кВт•год. Від поширених нині «швидких» точок зарядки (50 кВт) вона заряджалася б більше двох годин, а то й трьох, враховуючи, що швидкість підживлення не постійна, а помітно знижується до фіналу.

Фирма Porsche показала систему скоростной зарядки электрокара

Сам по собі Cayman evolution публіці знаком. Ще в минулому році німці експонували його в Парижі на Фестивалі автомобілів.

Що до експериментального прототипу в кузові Каймана, то він потрібен лише для випробувань різних агрегатів і не перетвориться в електричний Cayman у майбутньому. Тим не менш цікаві його ключові параметри: з нуля до сотні цей електрокар прискорюється за 3,3 с, а тягова батарея, встановлена тут, забезпечує йому пробіг на одній зарядці в 200 км.

Бонус

Один із найцікавіших експонатів виставки в Штутгарті — це технологія AllCharge від фірми Continental (раніше про неї ж розробники розповідали на автошоу у Франкфурті). Вона адаптує електрокар до будь-якого типу зарядних станцій (одно — і трифазні змінного струму, швидкісні постійного струму). При цьому використовує для перетворення напруги компоненти штатної системи електропривода (зокрема інвертор).

Фирма Porsche показала систему скоростной зарядки электрокара

З системою AllCharge модель здатна заправлятися від мережі з напругою аж до 800 вольт та потужністю зарядки до 350 кВт.

Також комплекс AllCharge включає в себе технологію V2D (vehicle-to-device). Вона дозволяє живити від тягової батареї електроінструменти, комп’ютери або портативні холодильники на привалі, в тому числі й техніку, розраховану на змінний струм з напругою в 220 вольт.

Если вы планируете сделать ремонт в квартире, особенно в детской комнате, то первую очередь вам понадобится детская кровать