До прем’єри в Токіо підготувався гібрид Nissan Serena e-Power

К премьере в Токио подготовился гибрид Nissan Serena e-Power

В Японії прийнято позначати екологічні версії блакитними акцентами, ось і решітка Серени подає такий візуальний сигнал. Ще тут стоять колеса з низьким опором коченню.

М
инивэн Nissan Serena за підсумками першого півріччя посів шосту сходинку в списку найбільш популярних автомобілів Японії: реалізовано 54 344 машини — на 54% більше, ніж за аналогічний період 2016-го. На другому місці розмістився компакт Nissan Note (84 211 примірників, +63%), чий успіх багато в чому пов’язаний з наявністю гібридної системи e-Power, яку тепер отримала і Serena.

К премьере в Токио подготовился гибрид Nissan Serena e-Power

Цікаво, що тільки гібридної Серені дісталися роздільні крісла на другому ряду. «Капітанських» сидінь немає навіть у версії Nismo, яка завтра дебютує в Токіо разом з цією модифікацією.

Нагадаємо, електричної складової для установки e-Power поділився хетчбек Nissan Leaf, а доповнює її бензиновий мотор-генератор. Разом вони забезпечують витрата палива менше трьох літрів на 100 км. до того Ж Serena оснащується автопілотом ProPilot, що теж стимулює попит. Продажі гібридного мінівена в Японії почнуться навесні 2018 року. Зараз звичайний «автобус» пропонується за цінами від 2 435 400 ієн (1,2 млн рублів).