Автомобілі Porsche будуть інтегровані в «розумний будинок»

Автомобили Porsche будут интегрированы в «умный дом»

Компанія home-iX була заснована в 2016 році. Її мета — підвищити сумісність систем з технологіями «розумного будинку». В ідеалі, такий комплекс будуть ув’язані і інтелектуальна енергомережу, і побутові прилади, і автомобілі.

Про
тделение Porsche Digital, що відповідає за «цифрову трансформацію» марки, оголосило про початок співпраці з штутгартским стартапом home-iX, що спеціалізується на рішеннях для «розумного будинку», на платформах для такої технології і корпоративного ринку послуг в даній області. Нагадаємо, що подібні системи передбачають централізоване, в тому числі віддалене, управління численними приладами. З недавніх пір інтерфейси для таких маніпуляцій стали з’являтися і в машинах.

Автомобили Porsche будут интегрированы в «умный дом»

Засновники home-iX, Мехмет Арциман і Хайко Шольтес, — самі вихідці з Porsche. Безперечно, це допомогло їм у налагодженні кооперації з автовиробником.

Фірма Porsche буде курирувати роботу home-iX і навіть надасть її співробітникам офіс (Porsche належить міноритарний пакет акцій стартапу). А перше завдання: пошук конкретних рішень з інтеграції машини і будинки. В загальних рисах вже зрозуміло, про що йде мова. Якщо всі вже звикли до віддаленого управління деякими функціями авто зі смартфона і навіть ноута, то тепер процес можна повернути у зворотний бік — зі штатного мультимедійного пристрою машини змінювати налаштування системи опалення або кондиціонування в будинку.

Автомобили Porsche будут интегрированы в «умный дом»

Сучасні технології дозволяють, наприклад, перевіряти роботу охоронної системи котеджу або виводити на центральний екран в автомобілі картинки з камер спостереження як всередині будинку, так і зовні, а ще перед прибуттям до будинку включати в ньому світло.

Зрозуміло, при наявності інтелектуальної зв’язку машини і будинки можна оптимізувати зарядку електрокара. До речі, перший серійний електромобіль марки, відомий поки під концептуальним ім’ям Mission E, буде у багатьох відношеннях новаторським. Скажімо, у ньому буде реалізовано оновлення пз «по повітрю», у тому числі параметрів силового агрегату.