Новий седан Rolls-Royce Phantom вийшов на російський ринок

Новый седан Rolls-Royce Phantom вышел на российский рынок

Автомобіль в Москві представив керівник Rolls-Royce по дизайну екстер’єру Фелікс Килбертус.

В
рамках серії закритих заходів для клієнтів і представників ЗМІ відбувся російський дебют седана Rolls-Royce Phantom нового покоління. Модель повністю нової алюмінієвої платформі, створеної виключно для Роллс-Ройса, зберегла досить консервативний вигляд, але помітно просунулася технічно. Втім, при описі машини фірма основний упор робить на новий рівень розкоші. А здавалося б, і раніше саме тут Rolls-Royce був на вершині.

Новый седан Rolls-Royce Phantom вышел на российский рынок

Як і раніше, седан Phantom випускається в двох версіях по довжині: стандартний на 5762 мм (колісна база — 3552) і подовжений EWB (5962 і 3752 відповідно). Двигун: V12 6.75 з двома турбокомпресорами (571 к. с., 900 Н•м).

Новый седан Rolls-Royce Phantom вышел на российский рынок

Крім асортименту декоративних вставок, у рамках опції «Галерея» тепер можна замовити у будь-якого художника оригінальний твір мистецтва, і воно буде імплантовано у вигляді безшовного скляного полотна на всю довжину передньої панелі.

«Наші клієнти, тонкі цінителі розкоші, просили нас створити для них щось ще більш індивідуальним. І ми з гордістю представляємо новий Phantom — сучасний і в той же час непідвладний часу шедевр, який дає змогу зробити ваш автомобіль настільки ж унікальний, як і відбиток вашого пальця» — зазначив Килбертус на презентації.

Новый седан Rolls-Royce Phantom вышел на российский рынок

Замовляти новий Phantom можна вже зараз, а перші машини доберуться до замовників у першому кварталі наступного року.

Хоча для покупців Фантомів поняття «базова ціна» має суто теоретичне значення, бо всі автомобілі збираються під індивідуальні запити, Драйв все ж дізнався номінальні стартові ціни. За чотиридверку зі стандартною базою компанія просить 36 500 000 рублів, а за седан з подовженою базою — 44 500 000. Як зазвичай, Phantom грає у власній лізі, бо навіть близький за розмірами Bentley Mulsanne Extended Wheelbase (V8 6.75, 512 л. с.) стартує з позначки в 25 335 000, а Mercedes-Maybach S 650 (6.0 V12, 630 л. с.) варто і зовсім від 13 440 000.