KIA Sportage: підкорення Європи

Скажи-ка, дядя, що нам робити в музеї Бородінської битви? Дивитися на макети і слухати екскурсовода, голосом паламаря роками розповідає одне й те саме? Ні вже! Раз виявилися ми на Бородінському полі, треба оглянути батарею Раєвського на місці. Тим більше, що ми на маленькому, міському, але позашляховику — KIA Sportage, російську презентацію якого в компанії вирішили провести саме тут, в тому місці, де вирішувалося майбутнє Європи.
Одне ми не врахували. Змішалися в 1912 році коні і люди билися на твердому грунті, підсушеної вересневим сонцем. Ми ж приїхали туди в кінці весни, та ще на 17-дюймових колесах з відверто асфальтовими літніми шинами. Чуть-чуть упустили момент, коли треба було додати газу і ось — кореєць безпорадно обертає усіма чотирма колесами, навіть не зачепившись днищем за дорогу.
Треба відразу віддати належне творцям Sportage: муфта в приводі задніх коліс замкнулася миттєво, електронна імітація блокування теж спрацювала на славу. Якби ми мали гума гостріші, ми б проїхали куди далі. Але на жаль, в глині ​​наші колеса моментально перетворилися в сліки.