У Дубаї протестували літаюче таксі (відео)

Влада Дубая планують, що протягом найближчих п’яти років автономні дрони стануть одним із звичайних видів суспільно транспорту

 

Німецький стартап Volocopter, одні з інвесторів якого є концерн Daimler, провів випробування прототипу безпілотного літального таксі. Під час презентації новинки в Дубаї мультикоптер піднявся на висоту 200 метрів і провів у повітрі п’ять хвилин. Про це повідомляє «Мотор» з посиланням на портал Engadget.

Двомісний електричний Volocopter 2X оснащений 18 пропелерами і дев’ятьма незалежними блоками акумуляторних батарей. На крейсерській швидкості 70 кілометрів на годину — мультикоптер може пролетіти до 30 кілометрів. Максимальна злітна маса – 450 кілограмів.

Влада Дубая планують, що протягом найближчих п’яти років автономні дрони стануть одним із звичайних видів суспільно транспорту. Пасажиру достатньо буде викликати мультикоптер за допомогою програми на смартфоні, як машину Über.

За словами директора Velocopter Флоріана Ройтера, вже зараз 2X може літати по заздалегідь заданому GPS-маршрутом, але до комерційного запуску компанія планує зробити роботу дронов повністю автономної: навчить визначати перешкоди і самостійно прокладати маршрут.

Навесні повідомлялося, що в цьому році в Дубаї почне роботу ще одне літаюче таксі, оснащений автопілотом і не вимагає управління людиною. Одномісний безпілотник розробила китайська фірмою EHang. Він оснащений вісьмома електромоторами потужністю 106 кіловат і може пролітати до 50 кілометрів із середньою швидкість 100 кілометрів на годину.